09-02-2023 

Monikielisiä kohtaamisia


Monikielisiä kohtaamisia on Turun lähiradioyhdistys ry:n vetämä hanke, jonka tarkoituksena on tuottaa maahanmuuttajataustaisten ja muiden suomalaisten yhdessä tekemiä radio-ohjelmia siten, että samassa ohjelmassa käytetään useampaa eri kieltä, joista yksi on suomi. Tavoitteena on oppia ohjelmien tekemisen lisäksi myös uusi tapa kuunnella radio-ohjelmia. Maahanmuuttajien kotouttamisen tukemisen ohella ajatuksena on ”kotouttaa” myös suomalaiset löytämään oma paikkansa monikielisessä ja -kulttuurisessa yhteiskunnassa. Hankkeen yhtenä lähtökohtana ovat maahanmuuttajien viestinnälliset perusoikeudet, kuten oikeus itseilmaisuun, informaatioon ja yhteisöllisyyteen.

Turun lähiradioyhdistys ry on saanut hankkeelle Opetushallituksen myöntämän valtionavustuksen kotoutumisen edistämiseen. Maahanmuutajien tekninen kouluttaminen, ohjelmien suunnittelu ja tekeminen toteutetaan pääosin Turun lähiradioyhdistyksen ylläpitämän yhteisöradion Radio Robin Hoodin tiloissa.

OPH_150pxl.jpg
____________________________________________________________________________________

Monikieliradio


Monikielisiä kohtaamisia hankkeen yhtenä osana toimii Monikieliradio, joka on tunnin mittainen makasiinilähetys. Ohjelmia ovat tehneet maahanmuuttajataustaiset turkulaiset yhdessä muiden suomalaisten kanssa. Samassa ohjelmassa käytetään rinnakkain useampaa eri kieltä, joista yksi on suomi.

Kuuntele ohjelmia
____________________________________________________________________________________