Amnesty International on vuonna 1961 perustettu poliittisesti, taloudellisesti ja uskonnollisesti riippumaton ihmisoikeusjärjestö ja sen toiminta perustuu YK:n yleismaailmalliseen ihmisoikeuksien julistukseen.

Amnesty-uutisia toimittaa Amnesty International - Turun ryhmä 3.

Café Tallinn ohjelma tarjoilee virolaisen musiikin viimeisimmät virtaukset. Viikottaisessa ohjelmassa soivat päivän kappaleet, unohtamatta myöskään eilispäivää. Ohjelman toimittaja on Jari Luukkonen.

Ohjelman logo

Democracy Now! is a daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Pioneering the largest public media collaboration in the U.S.

http://www.democracynow.org

DongXiNanPei on mandariinikiinankielinen radio-ohjelma, jossa on kulttuurien välistä vuoropuhelua idän ja lännen välillä eri aiheista. Radio-ohjelman nimi on DongXiNanPei (kiinaksi tarkoitaa Itä, Länsi, Etelä ja Pohjola) ja siihen kutsutaan Suomessa olevia tai olleita kiinaa puhuvia ihmisiä jakaamaan tarinoitaan. Esim. maahanmuutajia, opiskelijoita, tutkijoita ja työntekijöitä. He tulevat puhumaan kokemuksistaan ja sopeutumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan. Siis vieraat tulevat vaikka Oulusta, Rovaniemelta vai Kauko-idästä. Ohjelmassa on myös suomalaisia vierailijoita keskustelemassa. Ohjelma lähetetään Radio Robin Hood Turusta 91,5MHz joka maanantaina klo 21.00-22.00. Ohjelman juontaja ja tuottaja on Yilin Lee-Setälä. Lisää tietoja lähetysajoista saat DongXiNanPei:n Facebook-sivulta.

”東西南北” 是芬蘭公益性社區廣播電台發送的廣播節目, 發送頻道,土庫地區 Radio Robin Hood 91,5MHz, 每週一晚間九點到十點。廣播節目也可以直接上官網 KSLmedia.fi 點選收聽。節目以採訪互動、生活化的對談與在芬蘭及北歐留學、工作、或定居的朋友交換有關民俗風情及其他大家關心的話題。節目中、也經常邀請芬蘭的朋友、 與我們共同探討東西方文化的異同。製作及主持人李憶琳、是社區廣播電台的國際志工。詳細節目播出時間及單元預告,可上東西南北的臉書頁查詢。

”DongXiNanPei” is a radio program produced and hosted by the volunteer worker Yilin Lee-Setälä. “DongXiNanPei Mandarine Chinese program” , one-hour program, broadcasts through Radio Robin Hood Turku 91,4MHz every Monday 21.00 - 22.00. ”DongXiNanPei” in chinese means East, West, South and North. The program provides the plateform of inter-cultural dialogue between the Eastern and the Western cultures and invite the Chinese speaking immigrants, students, researchers and workers to speak their experience living in Finland and their coping strategy to adjust to the Finnish society.  In the program, Finnish friends also invite as the guests in the discussion.  The details broadcasting schedule, please refer to DongXiNanPei’s Facebook page.

東西南北華語廣播節目 臉書頁 / DongXiNanPei Facebook PAGE

Etno- ja rytmimusiikin erikoisohjelma.

Ohjelmassa pyritään musiikin asialliseen kuvaamiseen, tarkastellaan ajankohtaisia ilmiöitä ja heijastellaan niitä menneisyyteen. Musiikin ohessa välitetään myös tietoa erilaisista musiikkitapahtumista.

Ohjelman logo

Inter Press Service (IPS) on kehityskysymyksiin erikoistunut kansainvälinen uutistoimisto.

IPS raportoi ruohonjuuritasolta ja pureutuu maailmanpolitiikan sekä globalisaation kuumiin kysymyksiin vaihtoehtoisia näkökulmia hakien.

IPS:lle kirjoittavia toimittajia on yli sadassa maassa ja sen aineistoa julkaisevat tuhannet viestimet.

IPS on kansalaisjärjestö, journalistien kansainvälinen yhdistys, joka tekee yhteistyötä muiden kansainvälisten ja kehitysmaiden kansalaisjärjestöjen kanssa.

Lisätietoa: www.ips.fi

Ohjelmasarjassa Jäätyneet kyyneleet kuullaan Turun seudulla asuvien eri kielisten runoilijoiden runoja alkukielillä. Kaikki kuultavat runoilijat ovat mukana myös Runokohtauksia-hankkeessa, jossa turkulaiset runoilijat kääntävät heidän tekstejään suomeksi. Osaa heistä voi kuulla myös Runoklubeilla ja muissa kulttuuritilaisuuksissa.


Jäätyneet kyyneleet –ohjelmasarjan runoilijat ovat

 • Maanantai 20.01.2014 - espanjankielinen Ainhoa González
 • Maanantai 27.01.2014 - kurdinkielinen Chiman Karim
 • Maanantai 03.02.2014 - kurdinkielinen Allahmoradi Mohammadamin
 • Maanantai 10.02.2014 - venäjänkielinen Andrei Karpin
 • Maanantai 17.02.2014 - persiaksi kirjoittava Shahla Ezadi
 • Maanantai 24.02.2014 - somalinkielinen Abdi Abshir Dhore
 • Maanantai 03.03.2014 - venäjäksi kirjoittava Galina Inkeroinen

Ohjelmasarja on uusinta

Ohjelman logo

Musiikillista juhannustunnelmaa läpi juhannusyön. Mukana mm. paljon perinteistä harmonikkamusiikkia menneiltä vuosikymmeniltä. Musiikin juhannukseen ovat valinneet Liisa-Hellevi ja Erkki Rantanen. Vieraina lähetyksessä Voitto Torpakko, Veikko Kaijansinkko ja Johan Simelius.

Ota radio mukaan juhannuksen pihajuhliin ja viritä se kanavalle 91,5 MHz.

Lähetys alkaa perjantaina klo 19:30 jatkuen pitkälle juhannusaamuun.

[kuva: Taisto Laiho]

Ohjelman logo

Lauluryhmä Aina Duuri esitti kansanlauluja palvelutalo Iso-Heikissä 05.03.2013. Kuulemme taltioinnin esityksestä tiistaina 14.05 klo 14:30.

Kansanmusiikkia tehdään Suomessa yllättävän paljon, mutta ei kuitenkaan samassa mittakaavassa kuin perinteistä iskelmämusiikkia. Ota kanava radioosi 91,5 MHz (kaapelissa 93,9 MHz tai 93,7 MHz) ja kuuntele kansanmusiikkia.

Suomalaisia kansanmusiikin lähettiläitä maailmalla on paljon esim. Värttinä, Timo Väänänen, Pauliina Lerche, Petri Ikkelä jne. Suomessa on myöskin erilaisia kansanmusiikki festivaaleja (tapahtumia) kautta vuoden pitkin ja poikin maatamme. Näissä tapahtumissa on paljon esiintyjiä soittajista tanssijoihin ja värikästä menoa.

Tämä kansanmusiikin tunti tuo esille suomalaista osaamista ammattilaisista harrastajiin soittamisen ja laulamisen ilosta ja riemusta.

Maailma on tulvillaan materiaalia joista voi keräillä ja koota erilaisia kokoelmia itselleen. Joidenkin mielestä keräily on kuin tauti, johon ei helposti löydy parannuskeinoja. Varmasti on olemassa paljon huonompiakin harrastuksia. Tämän ohjelmasarjan aikana kuulet keräilijöiden haastatteluja ja kommentteja heidän omista keräilyaiheista. Myöskin kuultava musiikki on heidän suosikkejaan.

Ohjelman logo

Toimittaja Harri Kumpulainen keskustelee kulttuurivaikuttajien kanssa Turun seudun kulttuurielämän nykytilasta ja historiasta kevyesti ja kevytmielisesti ja toisinaan jopa riemastuttavan rienaavasti.

Vieraina turkulaisia ja maakunnan kulttuuri-ihmisiä omine omituisuuksineen ja mielimusiikkeineen.

Kulttuurin kirjo on laaja ja tarjontaa paljon. Kulttuurinurkka tarjoaa kulttuurin esittelyä kirjallisuudesta, musiikista, teatterista, urheilusta, elokuvista jne.

Tohinaa turun seudulla.

Ohjelman logo

Thierry Francis Mbabane is a journalist from Rwanda. He looks at issues around immigration and happenings in Turku, then discusses them in a radio magazine Look Around Turku.

The magazine is broadcast in English, French, Spanish and Finnish languages. It is an opportunity for different people from a diverse social background that speaks the aforementioned languages, to express their own opinions about different economic and social topics in Turku. Moreover, the program will also aim at broadcasting educative topic benefiting newly settlers in Turku and entertaining all its audiences with diverse folkloric music.

Ohjelman logo
Mahattat (stations) is a monthly program in Arabic which is a review of the most important events in the Arab world as reports and, and also there is a paragraph of the horoscope and and there is other field we deal with. Always we try to diversify and take a rest every time in different station so as not to feel boring.
 
محطات هو برنامجٌ شهري باللغة العربية يتم فيه استعراض اهم الاحداث الجارية في العالم العربي على شكل تقارير وروبرتاجات , وايضا هناك فقرة للابراج وهناك مجالات اخرى يتناولها محطات . فدائما نحاول ان ننوع وان نستريح في كل مرة عند محطة تختلف عن الاخرى لكي لا نشعر بالملل

Alicia Marchant-Ollila matkustaa musiikin maailmaan nykyään pääkaupunkiseudulta käsin. Saamme uudet ohjelmat kuultaviksemme Helsingin lähiradiosta

Ohjelman lähetysajat:

Maanantai 09:00 (suomi+englanti), 19:00 (suomi+englanti) Keskiviikko 22:00 (suomi) Perjantai 14:30 (suomi)

Ohjelmasarjassa raportoidaan Itä-Afrikan maiden konflikteista, niiden ratkaisuista ja jälkiseuraamuksista ja maiden demokratiakehityksestä niin konfliktien aikana kuin niiden jälkeenkin.

Paikallisia menovinkkejä kuuluvuusalueellamme. Lähetä menovinkit sähköpostiosoitteeseen menovinkit@RadioRobinHood.fi.

Sukellamme elokuvien mieltä laajentavaan maailmaan. Arvostelussa on elokuvateattereihin sekä DVD- ja Blu-Ray markkinoille tulevien uutuksien lisäksi myös muistettavia klassikkoja elokuvahistorian hämäristä, kuten arthouse ja eksploitaatio-elokuvaa. Myös ajankohtaisista elokuvatapahtumista - ja tekijöistä saadaan syöväreihin luotaavia reportaaseja.

Venäjänkielinen ohjelma.

Tasa-arvokysymysten  ja vähemmistöjen oikeuksien käsittely mediassa on keskeinen ja asenteisiin vaikuttava osa ihmisoikeuksia. Ohjelmasarjassa esitetään kysymyksiä ja välitetään informaatiota siitä, miten Itä-Afrikan maiden toimittajat työssään lähestyvät ja käsittelevät mm.
Nanomateriaalien käyttö yleistyy räjähdysmäisesti teollisuudessa. Suomessa toimii jo noin 300 nanoteknologiaa hyödyntävää yritystä. Markkinoille tulvii lisää näitä tuotteita sekä kotimaasta että ulkomailta. Nanoa on esimerkiksi elintarvikkeissa, kosmetiikassa, rakennusmateriaaleissa, kodin elektroniikassa ja aurinkopaneeleissa. Yksinkertaistaen voisi sanoa, että nanomateriaalia on mikä tahansa aine, jonka keskeisten perusosasten ainakin yksi halkaisija on 1-100 nanometriä (nm = metrin miljardisosa).Työsuojeluasiaa millimetrin miljoonasosista radiossa ja netissäOhjelmasarja ja sen haastattelut on toteutettu vuonna 2013
Ohjelmasarjan kahdessakymmenessä (20) osassa perehdytään naisten kulttuuriseen asemaan Nigeriassa.

Sotaveteraani ja sittemmin rauhanveteraani Matti Laakso täytti 90 vuotta 2.7.2013. Syntymäpäivän kunniaksi Radio Robin Hood uusii kolmen ohjelman sarjan, jossa Kari Malinen jututtaa Laaksoa.

Matti Laakso on myös Turun lähiradioyhdistyksen hallituksen jäsen, Suomen Rauhanpuolustajain Turun piirijärjestön edustajana.

Ohjelman logo

Revontulien tyttäret on ohjelmasarja, jota ovat tekemässä eri-ikäiset maahanmuuttajataustaiset naiset ja heidän tyttärensä. Ohjelmissa käsitellään naisille tärkeitä ja ajankohtaisia asioita. Ohjelman tekijöinä ovat Suomeen jossain vaiheessa eri syistä muuttaneet naiset. Teemat nousevat naisten elämästä, kokemuksista sekä pienistä iloista ja murheista kulloisessakin elämänvaiheessa.

Runokohtauksia on turkulainen käännöstyöryhmähanke, jossa on mukana 10 maahanmuuttajataustaista runoilijaa, 6 suomentaja-runoilijaa ja 4 kulttuuritulkkia. Suomentajat eivät osaa käännettäviä kieliä, jotka ovat venäjä, kurdi, espanja, italia, arabia, persia ja somali.

Suomennokset on tehty työryhmissä, kasvokkain keskustellen, kysellen ja osin sanakirjoja käyttäen.

Ohjelmasarjassa kuullaan uudesta suomentamisen työtavasta ja käännöstyöryhmien ajatuksia siitä, minkälaista matkaa he ovat yhdessä tehneet.

Runokohtauksia-ohjelmasarja on tuotettu Koneen säätiön tuella. Toimittajana Marja Mäenpää


Lähetykset maanantaisin 91,5 MHz:

 • 12.05 - kurdinkielinen runoilija Chiman Karim ja suomentaja, runoilija Juha Kulmala
 • 19.05 - somalinkielinen runoilija Abdi Abshir Dhoore, suomentaja, runoilija Tommi Parkko ja kulttuuritulkki Alas Ali
 • 26.05 - venäjäksi kirjoittava Galina Inkeroinen, suomentaja Daniil Kozlov ja kustannustoimittaja Terhi Hannula
 • 02.06 - espanjaksi kirjoittava Ainhoa González Llano ja suomentaja, runoilija Esa Hirvonen
 • 09.06 - arabiankieliset runoilijat Hashim Matouq ja Sadik Al-Husseini sekä kulttuuritulkki Marja Liisa Valtanen
 • 16.06 - kurdinkielinen runoilija Allahmoradi Mohammadamin ja suomentaja Juha Kulmala
 • 23.06 - italiaksi kirjoittava Diana Mistera ja suomentaja Tommi Parkko
 • 30.06 - persiankielinen runoilija Shahla Ezadi, suomentaja Esa Hirvonen ja kulttuuritulkki Ali Rabiee
 • 07.07 - venäjänkielinen runoilija Andrei Karpin, suomentaja Terhi Hannula ja kulttuuritulkki Irinja Karpina

Runouden erikoisohjelma. Ohjelma on Tampereen Radio Moreenin tuotantoa.

Ohjelman logo

Suomalaisia savikiekkoja tehtiin 60 vuoden aikana (1901-1961) noin 12,000 levypuolta yli neljällekymmenelle levymerkille. Näiden veivigrammarilla aikoinaan soitettujen levyjen lomassa ohjelmassa kuullaan levyntekijöiden haastatteluja, sekä taustatietoja äänitteistä ja niiden historiasta.

Ohjelman logo

Äänilevyjen historia ulottuu jo sadan vuoden taakse. Ensin taltioitiin lieriöihin ja sen jälkeen shellakalle eli ns. savikiekoille.

Ohjelmassa kuullaan näitä 78 kierroksen äänitteitä eri puolilta maailmaa.

Ohjelmasarja käsittelee Suomen ja Vietnamin välistä kehitysyhteistyötä. Keskustelun teemoja on mm. puhdas vesi, ihmisoikeudet ja erityisesti naisten oikeudet, ilmastonmuutos, kehitysyhteistyön luonteen muuttuminen ja kehittyvän Vietnamin haasteet. Haastateltavina on ollut niin vietnamilaisia Suomessa kuin Vietnamissa, sekä asiantuntijoita Suomesta ja ulkomailta. Ohjelmat on toimittanut Hai Nguyen, ja tunnusmusiikin on tehnyt Antti Suomalainen. Ohjelmat on toimitettu Suomen Ulkoasiainministeriön ja Radio Robin Hoodin kanssa yhteistyössä.
Turun Tuli -ohjelmasarjassa kuulemme turkulaisia nuoria

Työväenmusiikin erikoisohjelma, joka esittelee työväen kulttuuria, työväenmusiikin taustoja ja työläisten historiaa. Ohjelma on kuultavissa myös Helsingin alueella Helsingin Lähiradion taajuudella 100,3 MHz

Daily news bulletin from the United Nation's headquarters in New York.

YK:n tuottamia englanninkielisiä lähetyksiä otsikoilla "Caribbean News Round-up", "Women", "Perspective" ja "UN and Africa"

Ohjelmassa veikkauksen pelien tarkastelua, viikon tulostarjotin, sekä ennakkotietoja tulevista urheilutapahtumista.

Ohjelman logo

Uudet juuret -ohjelmaa on turha yrittää arvioida ennalta. Turun alakulttuureja ei ainakaan unohdeta. Korvia hemmotellaan tarkoin valikoidulla kattauksella mm. hip hop, maailmanmusiikki, dub, reggae ja electronica -musiikkia.

Ohjelmaa toimittavat uuden ajan lapset Tuukka ja Erkka ovat syrjäytyneitä yhteiskunnasta ja yhteydessä universumiin.

Vapaa tiedonvälitys on keskeinen osa demokratiakehitystä ja ihmisoikeuksia. Ohjelmasarjassa esitetään kysymyksiä ja välitetään informaatiota siitä, miten tansanialaiset ja laajemmin Itä-Afrikan maiden toimittajat työssään lähestyvät ja käsittelevät mm. ihmisoikeuskysymyksiä, demokraattista kehitystä, ympäristöasioita ja tasa-arvon toteutumista. Ohjelmissa kerrotaan myös Suomen ja Tansanian kehitysyhteistyöhankkeista, joilla tuetaan journalistien, mediaopiskelijoiden ja tiedonvälitykseen kouluttautumista.

Radio Robin Hoodin perinteiset Vapputerveiset kuultavissa vapun aattona ja vappupäivänä.

Ohjelmien radiolähetykset Radio Robin Hoodissa ovat perjantaina 10.04 klo 14:00 - n. 16:00, keskiviikkona 15.04 klo 14:30 - n.16:30 ja perjantaina 17.04 klo 14:00 - n.16:00  samassa järjestyksessä (sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä) kuin tässä ohjelman sivulla. Yhden puheenvuoron kesto on 10-15 minuuttia. Ehdokkaiden kuvien alla on myös ohjelmien nettikuuntelumahdollisuus. Tuottajina ovat KSL ja TSL.

X
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Loading