TST-radio

TST ry:n radioryhmä 2017 (TST - Radio)

Radioryhmä on vuodesta 1994 alkaen tuottanut ajankohtaisohjelmaa yleisotsikolla ”Työttömän ääni”. Ohjelmia on toimitettu pääsääntöisesti vapaaehtoisvoimin.

TST -radion tarjonta äänikuvina on varsin laajaa – aiheina ovat mm. henkilökuvat, ihminen, kulttuurielämä, työ, terveys, sosiaalisuus ja yhteiskunnalliset asiat.

Järjestämme radiotyönperusteet kursseja yhteistyössä Radio Robin Hoodin kanssa. Kuuntelijat voivat ottaa yhteyttä ohjelmien tekijöihin. Juttuvinkkejä antamalla voivat tulla myös itse mukaan tekijätiimiin. Lisätietoja on mm. TST – Koulutus ja Kerhotoimintaoppaassa 2017. Opasta on saatavissa TST ry:n Infosta, Kanslerintie 19, 20200 Turku. Tietoa on myös yhdistyksen www-sivuilla.

TST – radio, TST ry:n radioryhmän toimittajat:

Juha A. Tolvanen
Freelance-radiotoimittaja
e-mail: radiotoimittaja@gmail.com, taajuus.rr.16@gmail.com

Markku E. Strengell
Senioriradiotoimittaja
e-mail: senioriradiotoimittaja@gmail.com

Turun Seudun TST ry (Työtä – Sosiaalisuutta – Terveyttä)

Torstai 11:00 Sunnuntai 16:00
 • Houtskarin paikallisarkisto perustettiin 1995. Toiminta aloitettiin skannaamalla vanhoja valokuvia vapaaehtoisvoimin. Kuvat ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta 1900-luvulta. Kuvia on käytetty julkaisuihin ja paikalliseen näyttelyyn. Tämä, ensimmäinen laajempi näyttely tehtiin Turunmaan alueen ja Viron rannikon ruotsalaisalueiden Aiboland-Åboland -yhteistyöprojektissa.

  Näyttely on ollut esillä Viron Haapsalussa laajemmassa muodossa. 

  Esimerkiksi Aiboland -kuvakudos on Rannarootsi -museon ylpeys, käsityön taidonnäyte, joka kertoo Viron historiaa tuhannen vuoden ajalta. Nyt Aiboland -tapetti oli esillä Turun kaupunginkirjaston 2. kerroksessa.

  Näyttelyn Järjestivät: Varsinais-Suomen Viro-keskus Ry, TSL Turku ja Houtskarin paikallisarkisto ja kulttuurikilta.

  Houtskarin näyttelyn esittelijöinä toimivat Solveig Sjöberg ja Kirsi Äyräs

  TST-radio ke klo.11, sekä su klo.16

  Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

 • TST-radio kävi kuvaamassa Turun Seudun TST ry:n Tärppi-lehteen käsityökerhoa. Monikulttuurinen käsityökerho kokoontuu DaisyLadies ry:n Muistojen koti - toimintapisteessä. Työn alla naisilla oli lämpimiä vaatteita Syyrian lapsille. Pöytä oli kukkuroillaan värikkäitä villavaatteita.  Toimittajat Markku Strengell ja Toni Vuori päättivät myös antaa äänitallentimen kiertää ja välittää lyhyet terveisetkin erikielillä. Teetä nautimme lopuksi keittiön puolella makeiden pikkuleipien kera. Naposteltavaa oli monenmoista ja  ilmeisesti erimaista olleiden reseptien mukaan valmistettuja

  Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

 • Haastattelusarjassa haastateltiin useita pitkäaikaisia Turun Seudun työttömien yhdistyksen jäseniä (yhdistys on nykyisin nimellä Turun Seudun TST ry). 

  Esa Rantanen oli uranuurtaja radioryhmän perustamisessa Vanhalla Suurtorilla, Juseliuksen talossa. Esa Rantanen valittiin vetäjäksi, koska hänellä oli reportterimankkari. 

   

  Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

 • TST ry juhlistaa 25 -vuotis merkkivuottaan (2017.)

  Kuluvana  vuonna neljä vuotta täyttävä  Teatteri Lennart  on tuonut kulttuuria jäsenistölle ja sidosryhmille. Teatteri Lennart on yksi nuorekkaimmista uusista jäsentoimintaryhmistämme Turun Seudun TST ry:ssä. Lennart on mukana merkkivuottaan juhlistavan yhdistyksemme lukuisissa tapahtumissa.

  Ohjaaja, Kauno Takarautio ja Teatteri Lennartin vastaava vetäjä, Juha Nordman vierailivat TST - Radiotoimituksen vieraana. Harrastaja teatteriryhmän perustan loi TST ry:n silloinen ATK-tukihenkilö, Antti Laaksovirta vuonna 2013.

  Kesto 16min 41s

  Toimitus: TST-Radio, Freelancer - radiotoimittaja, Juha Tolvanen

  Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

 • TST ry viettää kuluvaa vuotta juhlavasti 25v. Jäsentensä eduksi. Juhlavuoden pääjuhla oli elokuussa 17.8.2017 Toimintakeskuksessa. TST-Föritapahtuma järjestetään jälleen Aurajoen rannalla elokuun 29.päivä. TST-Radio haastatteli TST ry:n hallituksen puheenjohtaja, Hannu Isotaloa juhlavuoden merkeissä.

  TST-Radio

  Freelancer–radiotoimittaja, Juha Tolvanen

  Turun Seudun TST ry

  Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

X
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Loading