DongXiNanPei

DongXiNanPei on mandariinikiinankielinen radio-ohjelma, jossa on kulttuurien välistä vuoropuhelua idän ja lännen välillä eri aiheista. Radio-ohjelman nimi on DongXiNanPei (kiinaksi tarkoitaa Itä, Länsi, Etelä ja Pohjola) ja siihen kutsutaan Suomessa olevia tai olleita kiinaa puhuvia ihmisiä jakaamaan tarinoitaan. Esim. maahanmuutajia, opiskelijoita, tutkijoita ja työntekijöitä. He tulevat puhumaan kokemuksistaan ja sopeutumisesta suomalaiseen yhteiskuntaan. Siis vieraat tulevat vaikka Oulusta, Rovaniemelta vai Kauko-idästä. Ohjelmassa on myös suomalaisia vierailijoita keskustelemassa. Ohjelma lähetetään Radio Robin Hood Turusta 91,5MHz joka maanantaina klo 21.00-22.00. Ohjelman juontaja ja tuottaja on Yilin Lee-Setälä. Lisää tietoja lähetysajoista saat DongXiNanPei:n Facebook-sivulta.

”東西南北” 是芬蘭公益性社區廣播電台發送的廣播節目, 發送頻道,土庫地區 Radio Robin Hood 91,5MHz, 每週一晚間九點到十點。廣播節目也可以直接上官網 KSLmedia.fi 點選收聽。節目以採訪互動、生活化的對談與在芬蘭及北歐留學、工作、或定居的朋友交換有關民俗風情及其他大家關心的話題。節目中、也經常邀請芬蘭的朋友、 與我們共同探討東西方文化的異同。製作及主持人李憶琳、是社區廣播電台的國際志工。詳細節目播出時間及單元預告,可上東西南北的臉書頁查詢。

”DongXiNanPei” is a radio program produced and hosted by the volunteer worker Yilin Lee-Setälä. “DongXiNanPei Mandarine Chinese program” , one-hour program, broadcasts through Radio Robin Hood Turku 91,4MHz every Monday 21.00 - 22.00. ”DongXiNanPei” in chinese means East, West, South and North. The program provides the plateform of inter-cultural dialogue between the Eastern and the Western cultures and invite the Chinese speaking immigrants, students, researchers and workers to speak their experience living in Finland and their coping strategy to adjust to the Finnish society.  In the program, Finnish friends also invite as the guests in the discussion.  The details broadcasting schedule, please refer to DongXiNanPei’s Facebook page.

東西南北華語廣播節目 臉書頁 / DongXiNanPei Facebook PAGE

Maanantai 21:00

Toimitus:

25.05.2015

Tämä on neljäs jakso 'Maahanmuuttajien tarinat' -sarjasta ja teemana on 'päiväkoti'. Ohjelmaan kutsuttiin Järvenpäässä asuva maahanmuutajataustainen äiti, jolla on yksi neljävuotias poika. Ohjelmassa pohditaan päiväkodin valintaa, monikulttuurisuutta ja miten maahanmuuttajataustainen perhe sopeuttaa lapsensa yhteiskuntaan.

Ohjelmassa puhutaan mandariinikiinaa.

26.04.2015

Ohjelmassa on vieraana taiwanilainen maahanmuuttaja, joka perusti akupunktioklinikan Suomeen puolitoista vuotta sitten.  Hän on valmistunut ravitsemusterapeutiksi Sydney yliopistosta ja kiinalaisen lääketieteen lääkäriksi Pekingin yliopistosta.  Puolitoista vuotta sitten hän muutti Suomeen hänen suomalaisen miehensä ja lapsensa kanssa.

Ohjelmassa hän kertoo miten hän päätti perustaa oman klinikan ja antaa neuvoja miten aasialainen maahanmuutaja voi sopeutua ja ylläpitää terveyttään kiinalaisella dieetillä pohjoismaisissa vuodenaikojen muutoksissa.

Ohjelmassa puhutaan mandariinikiinaa.

20.04.2015

Ohjelmassa on kaksi haastattelua.  Ensimmäisessä osassa haastatellaan Chengdussa työskentelevää kiinalaista, joka on valmistunut Laurea AMK:sta puolitoista vuotta sitten.  Toisessa osassa haastatellaan Taichungissa asuvaa Taiwanilaista yliopiston opettajaa, joka on valmistunut Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopisto) 16 vuotta sitten.  Ohjelmassa he kertovat minkälaisia opiskelukokemuksia heillä on Suomesta ja miten Suomessa opiskelu on vaikuttanut heidän elämäänsä ja työuraan.

Lisätietoja ohjelmasta voi saada DongXiNanPei:n Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/dongxinanpei

Ohjelmassa puhutaan mandariinikiinaa.

13.04.2015

Tämä on toinen jakso 'Iännen kulttuuri idän silmin' sarjasta ja teemana on 'Tanskalaisten työkulttuuri'.  Ohjelmaan kutsuttiin Tanskassa asuva maahanmuuttaja, joka on työssä IT-alalla.  Hän kertoo miten hän on selvinnyt kulttuurieroista ja löytänyt työtä.  Ohjelmassa keskustellaan työkulttuurieroista idän ja lännen välillä ja mitkä asiat vaikuttavat työkulttuuriin ja toimintatapoihin.

Lisätietoja ohjelmasta voi saada DongXiNanPei:n Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/dongxinanpei

Ohjelmassa puhutaan mandariinikiinaa.

30.03.2015

Tähän ohjelmaan kutsuttiin suomalainen kristinuskon ortodoksisen suunnan harjoittaja Elina Kahla. Elina toimii Suomen Pietarin instituutin johtajana ja on suomalainen kulttuurintutkija ja Venäjän kulttuurihistorian dosentti Helsingin yliopistossa. Hän kertoo perhejuuristaan ja omista kokemuksistaan Venäjän kulttuurista ja historiasta, joiden vaikutus näkyy suomen kulttuurissa ja arjessa. Hän kertoo ortodoksitarinoita liittyen pääsiäisperinteisiin, kulttuuriin ja ruokaan, ym.  Hän esitelee myös muutamia virsiä ja rukouksia.

Ohjelmassa puhutaan englantia.

Maailmankuva - Buddhalaisuudesta luterilaisuuteen - 23.03.2015
Maailmankuva - Taiwanilainen sosiaalipalvelun työntekijä - 16.03.2015
Maailmankuva - Eroavaisuuksia sosiaalityön periaatteissa ja toimintatavoissa eri kulttuureissa - 09.03.2015
Maailmankuva - Buddhalaisuus - 23.02.2015
Maailmankuva - Leijona- ja lohikäärmetanssijat - 16.02.2015
Maailmankuva - Adoptiolapsi - 09.02.2015
Maailmankuva - osa 1 - 02.02.2015
Idän kulttuuri lännen silmin - osa 7 - 26.01.2015
Idän kulttuuri lännen silmin - osa 4 - 04.01.2015
Pohjoismaiden joulu - Norja - 28.12.2014
X
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Loading