Projekti- ja hankeohjelmat


 • Veteraanit ajan tasalla / Metalli 49:n rautainen ruokatunti 29.11.2016

  Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

  Joulukuun ohjelmassa Metalli 49:n ay-veteraanit vaativat taitetun eläkeindeksin korjaamista palkkakehitystä paremmin noudattavaksi. Taitettu indeksi on leikannut eläkeläisten aikanaan palkkana ansaitsemaa jälkituloa eli eläkettä. Eläkerahastot ovat sen sijaan indeksileikkauksen vuoksi moninkertaistuneet. Mihin kootaan eläkevaroja, jos niistä ei makseta eläkkeitä?

  Ohjelman aluksi veteraanit arvioivat kumousjohtaja Fidel Castron elämäntyön merkitystä Kuuballe, latinalaiselle Amerikalle ja koko maailmalle.

  Keskustelemassa Jyrki Yrttiaho, Ensio Laine, Ahti Kautiainen, Arto Leinoja Seppo Tuomisto

   

 • Painavia puheenvuoroja 20.11.2016

  Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

  Heikki Talvitie luennoi turkulaisen W46-kerhon tilaisuudessa 9.11. -16 edellisen yön tunteina ratkenneen Yhdysvaltojen presidentinvaalin ja Donald Trumpin yllätysvalinnan jälkeen. Kerho on Wärtsilän lakkauttaman Turun tehtaan henkilöstön edelleenkin vireä ja tärkeä yhdysside.

  Heikki Talvitie on tunnettu veteraanidiplomaatti, monivuotinen entinen Suomen Moskovan ja Tukholman suurlähettiläs, ulkopolitiikan asiantuntija ja kansainvälisesti arvostettu historioitsija. Hän toimi pitkään myös Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtajana.

  Toimittanut Jyrki Yrttiaho

  Painavia puheenvuoroja ti klo.17, to klo.15.30 ja la klo.8.40

 • TST-radio 09.11.2016

  Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

  Houtskarin paikallisarkisto perustettiin 1995. Toiminta aloitettiin skannaamalla vanhoja valokuvia vapaaehtoisvoimin. Kuvat ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta 1900-luvulta. Kuvia on käytetty julkaisuihin ja paikalliseen näyttelyyn. Tämä, ensimmäinen laajempi näyttely tehtiin Turunmaan alueen ja Viron rannikon ruotsalaisalueiden Aiboland-Åboland -yhteistyöprojektissa.

  Näyttely on ollut esillä Viron Haapsalussa laajemmassa muodossa. 

  Esimerkiksi Aiboland -kuvakudos on Rannarootsi -museon ylpeys, käsityön taidonnäyte, joka kertoo Viron historiaa tuhannen vuoden ajalta. Nyt Aiboland -tapetti oli esillä Turun kaupunginkirjaston 2. kerroksessa.

  Näyttelyn Järjestivät: Varsinais-Suomen Viro-keskus Ry, TSL Turku ja Houtskarin paikallisarkisto ja kulttuurikilta.

  Houtskarin näyttelyn esittelijöinä toimivat Solveig Sjöberg ja Kirsi Äyräs

  TST-radio ke klo.11, sekä su klo.16

X
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Loading