Maailman tilanne huolestuttaa

Revontulien tyttäret 08.09.2014
91.5 MHz - Maanantai 12:30 Keskiviikko 21:30 Lauantai 08:30

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Ohjelmassa Thamina, Natalia ja Tea keskustelevat huolestuttavasta maailman tilanteesta. Kansannousut Syyriassa ja Ukrainassa ovat muuttuneet sisällissodiksi, joihin ei ole näkyvissä nopeaa rauhanomaista ratkaisua. Suomen mahdollinen lähestyminen NATO:a sai keskustelijoilta tuomion.

Ohjelma on monikielinen: suomi, venäjä ja arabia.

Suomalaisten radioamatöörien maailma

DongXiNanPei 08.09.2014
91.5 MHz - Maanantai 21:00

Ohjelman vieraat kuvailevat mitkä asiat radioamatööriä kiinnostavat ja miten he harrastavat radioyhteyksiä maailmalle. Vieraat kertovat miten saa radioamatöörikoulutuksen ja -luvan Suomessa ja Japanissa sekä Taiwanissa, sekä miten he pitävät yhteyksiä toisiinsa. Ohjelmassa keskustellaan minkälaisia kokeiluja he ovat tehneet Suomessa ja muissa maissa, esim. Kanada, Taiwan. Vieraat pohtivat mitä he ovat saavuttaneet ja miten radioamatöörit auttavat luonnonkatastrofeissa sekä miten radioamatööriharrastus suhtautuu digitaaliseen maailmaan.

Ohjelmassa puhutaan englantia.

Koti- ja sukupuoleen kohdistuva väkivalta Suomessa

Naiset ja vähemmistöt Itä-Afrikan mediassa - Women and Minorities in East African Media 08.09.2014

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Itään Afrikassa tiedotusvälineissä naisiin kohdistuvan väkivallan raportointi on hyvin yleistä. Kriittisin osa tarinaa on ehkäisy. Useimmissa Afrikan maissa kulttuuri ja uskonto pitävät naiset erossa tasa-arvokysymyksiä käsittelevästä keskustelusta. On tärkeä ylläpitää tätä keskustelua myös Suomessa ja huomata kuinka sukupuoleen kohdistuva väkivalta on vakava asia.

Tässä ohjelmassa Freija Hogback kertoo koti- ​​ja sukupuoleen kohdistuvasta väkivallasta Suomessa. Freija Hogback on naistutkija ja tasa-arvoaktivisti ja on työskennellyt ruohonjuuritasolla näiden asoiden parissa.

The situation of domestic and gender violence in Finland

Naiset ja vähemmistöt Itä-Afrikan mediassa - Women and Minorities in East African Media 08.09.2014

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

In the east of Africa, violence against women and in a wide sense gender, is common in the media. The most critical part of the story remains prevention. In most African countries, culture and religion plays a big role to keep women away from any debate involving gender issues. However, it is also important to begin this discussion in Finland and have an idea on how serious is the issue of gender violence.

In this program, with Freija Hogback, we talk about domestic and gender violence in Finland. Freija Hogback is an activist in gender area and has worked on grass-root level with gender and domestic violence. She hold a Master in gender studies.

Toimittaja Wali Hashi - tiedotusvälineiden rooli Itä-Afrikan konflikteisssa.

Naiset ja vähemmistöt Itä-Afrikan mediassa - Women and Minorities in East African Media 08.09.2014

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Itä-Afrikka on ollut monta vuotta sotien ja sosiaalisen epäsovun alue. Vain Tansania näyttää vakaalta vaikka sielläkin on ongelmia, jotka liittyvät naisten koulutukseen, sekä tasa-arvoisen osallistumiseen yhteiskunnalliseen ja poliittiseen toimintaan.

Naiset ja lapset ovat jälleen näiden sotien ja murhien uhreja.
"Kun miehet taistelevat, niin naiset ovat niitä, jotka hoitavat maan. He ovat erittäin vahvoja!" huomautti Wali Hashi, jonka kanssa keskustelemme median roolista itä-Afrikan konflikteissa ja miten se on epäonnistunut naisten ​​ja lasten haasteiden raportoinnissa.

Wali Hashi on toimittaja, joka asuu Suomessa ja kotoisin Somaliasta. Hän on tuottanut paljon materiaalia Somalian kriisistä YLE:lle.

Wali Hashi ja hänen kameramiehensä Somaliassa (kuva Abdi Ahmed)

Journalist Wali Hashi on media role in East Africa conflict.

Naiset ja vähemmistöt Itä-Afrikan mediassa - Women and Minorities in East African Media 08.09.2014

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

The east of Africa has been, for many years, a territory of wars and social discord. Only Tanzania seems to be stable, at the same time it does also have issues regarding women such as education or equal participation in social and political activities.

Again, women and children are the most victims in these wars and killings.
“When men are fighting, women are the ones who take care of the country. They are very strong!” pointed out Wali Hashi with whom we discuss the role of Media in the east of Africa conflict and how it has failed to report women and children challenges.

Wali Hashi is journalist who lives in Finland and originated from Somalia. He has provided a lot of materials about Somalia crisis to the national media agency YLE.

Wali Hashi with his Cameraman in Somalia (picture by Abdi Ahmed)

Mikä on Naton isäntämaasopimus?

Veteraanit ajan tasalla / Metalli 49:n rautainen ruokatunti 01.09.2014
91.5 MHz - Tiistai 11:00, 16:30 Torstai 12:30 Sunnuntai 08:50

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Elo-syyskuun taitteessa sotilasliitto Naton joukot rantautuivat Turkuun ja Suomeen. Kansalaiset saivat kouriintuntuvan esimerkin siitä mitä lähivuosina tuleman pitää. Ns. isäntämaasopimus Suomen ja Naton välillä tarkoittaa mm. sitä, että Suomi avaa jatkossa maaperänsä Naton sotilasjoukoille. Suomi valmistelee myös Locheed Martinin F-35 hävittäjien ostoa Yhdysvalloista. Kaikki tämä tapahtuu, vaikka kansa vastustaa Nato-jäsenyyttä. Miten tämä on mahdollista?

Syyskuun ohjelmassa ay-veteraanit puivat myös valtion talousarvion vaikutuksia. Miten budjetti vaikuttaa mm. eläkeläisten toimeentuloon?

Keskustelemassa kansanedustaja, puolustusvaliokunnan jäsen Jyrki Yrttiaho, valtiopäiväneuvos Ensio Laine, veteraanijaoston pj. Martti Katajainen, Risto Takala ja Seppo Tuomisto.

Reppumatkaajan maailma

DongXiNanPei 01.09.2014
91.5 MHz - Maanantai 21:00

Tämä jakso on jatkoa 'Maailmankuva' sarjaan.

Ohjelmassa vieraana on Norjassa asuva taiwanilainen rouva, joka on ollut matkustanut monissa maissa nuoresta asti. Haastatelussa hän kertoo miten hän päätyy Norjaan ja miten hän tapasi hänen miehensä. Hän myös kertoo hänen reppumatkakokemuksistaan ja havainnoistaan. Ohjelmassa hän esittelee Kuubalaista musiikkia mitä hän kuunteli Kuuban kaduilla ja konserteissa. Ohjelman lopussa hän pohtii miten reppumatkaaja voi valmistautua ennen matkaa ja miten kohdata uusi maailma.

Ohjelmassa puhutaan mandariinikiinaa.

Kiinalaisen taiteilijan maailma

DongXiNanPei 25.08.2014
91.5 MHz - Maanantai 21:00

Kaksiosainen ohjelma on jatkoa 'Maailmankuva' sarjalle ja teemana on 'Kiinalaisen taiteilijan maailma'. Ohjelmassa haastatellaan kiinalaista taiteilijaa, joka on asunut Suomessa 8 vuotta. Me kävimme hänen studiossaan, jossa hän harjoittaa kiinalaista kalligrafiaa ja maalausta.

Tämän viikon episodissa hän pohtii kiinalaisten merkkien kehitystä historian ja kulttuurin säilyttämisen näkökulmasta. Keskustelu jatkuu kalligrafiasta kiinalaiseen perinteiseen maalaukseen. Taiteilija kertoo mitä eroja on kiinalaisen ja länsimaisen maalauksen välillä.  Hän myös pohtii mitä tunteita hän välittää maalauksen kautta.

Lisätietoja ohjelmista voi saada DongXiNanPei:n Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/dongxinanpei

Ohjelmassa puhutaan mandariinikiinaa.

H2Ö-festivaali spesiaali - Sunnuntaina 07.09 klo 20-21

Uudet juuret 25.08.2014
91.5 MHz -

Erkka pakkasi reppunsa kahden päivän festivaaliretriittiä varten ja suuntasi nauhurinsa kohti ihmisten suita sekä keikkalavoja Turun H2Ö-festivaaleilla. Hyvien livetaltiointien lisäksi kuuntelija pääsee tutustumaan artistien sekä yleisön iloihin ja suruihin.

Linkki facebook-tapahtumaan
https://www.facebook.com/events/762961857089271/?source=1

X
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Loading