Esa Rantanen

TST-radio 17.01.2017

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Haastattelusarjassa haastateltiin useita pitkäaikaisia Turun Seudun työttömien yhdistyksen jäseniä (yhdistys on nykyisin nimellä Turun Seudun TST ry). 

Esa Rantanen oli uranuurtaja radioryhmän perustamisessa Vanhalla Suurtorilla, Juseliuksen talossa. Esa Rantanen valittiin vetäjäksi, koska hänellä oli reportterimankkari. 

 

Uuden vuoden tunnelmia: Presidentin puheesta teollisuusliittojen fuusion kariutumiseen

02.01.2017

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Metalli 49:n ay-veteraanien vuoden 2017 ensimmäisessä ohjelmassa keskustellaan tasavallan presidentin uudenvuoden puheesta. Länteen liittoutumisen nimiin vannominen ei turvaa Suomen etuja.

Paperiliiton vasemmistoryhmä kaatoi liittonsa johdon pyrkimykset teolisuuden suurliittoon liittymisestä. Ratkaisu kaataa todennäköisesti koko suurliittohankkeen, mikä on ay-liikkeen jäsendemokratian kannalta hyvä lopputulos. Liittofuusio olisi keskittänyt valtaa harvoille ay-johtajille.

Keskustelemassa valtiopäiväneuvos Ensio Laine, ex-kansanedustaja Jyrki Yrttiaho, Ahti Kautiainen ja Arto Leino. Keskustelua vetää Seppo Tuomisto

 

TST-radio kävi monikulttuurisessa käsityökerhossa

TST-radio 07.12.2016

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

TST-radio kävi kuvaamassa Turun Seudun TST ry:n Tärppi-lehteen käsityökerhoa. Monikulttuurinen käsityökerho kokoontuu DaisyLadies ry:n Muistojen koti - toimintapisteessä. Työn alla naisilla oli lämpimiä vaatteita Syyrian lapsille. Pöytä oli kukkuroillaan värikkäitä villavaatteita.  Toimittajat Markku Strengell ja Toni Vuori päättivät myös antaa äänitallentimen kiertää ja välittää lyhyet terveisetkin erikielillä. Teetä nautimme lopuksi keittiön puolella makeiden pikkuleipien kera. Naposteltavaa oli monenmoista ja  ilmeisesti erimaista olleiden reseptien mukaan valmistettuja

Taitettu indeksi köyhdyttää eläkeläisiä

Veteraanit ajan tasalla / Metalli 49:n rautainen ruokatunti 29.11.2016

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Joulukuun ohjelmassa Metalli 49:n ay-veteraanit vaativat taitetun eläkeindeksin korjaamista palkkakehitystä paremmin noudattavaksi. Taitettu indeksi on leikannut eläkeläisten aikanaan palkkana ansaitsemaa jälkituloa eli eläkettä. Eläkerahastot ovat sen sijaan indeksileikkauksen vuoksi moninkertaistuneet. Mihin kootaan eläkevaroja, jos niistä ei makseta eläkkeitä?

Ohjelman aluksi veteraanit arvioivat kumousjohtaja Fidel Castron elämäntyön merkitystä Kuuballe, latinalaiselle Amerikalle ja koko maailmalle.

Keskustelemassa Jyrki Yrttiaho, Ensio Laine, Ahti Kautiainen, Arto Leinoja Seppo Tuomisto

 

PAINAVIA PUHEENVUOROJA - Heikki Talvitie

Painavia puheenvuoroja 20.11.2016

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Heikki Talvitie luennoi turkulaisen W46-kerhon tilaisuudessa 9.11. -16 edellisen yön tunteina ratkenneen Yhdysvaltojen presidentinvaalin ja Donald Trumpin yllätysvalinnan jälkeen. Kerho on Wärtsilän lakkauttaman Turun tehtaan henkilöstön edelleenkin vireä ja tärkeä yhdysside.

Heikki Talvitie on tunnettu veteraanidiplomaatti, monivuotinen entinen Suomen Moskovan ja Tukholman suurlähettiläs, ulkopolitiikan asiantuntija ja kansainvälisesti arvostettu historioitsija. Hän toimi pitkään myös Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtajana.

Toimittanut Jyrki Yrttiaho

Painavia puheenvuoroja ti klo.17, to klo.15.30 ja la klo.8.40

Painavia puheenvuoroja

20.11.2016

PAINAVIA PUHEENVUOROJA on sarja Radio Robin Hoodin laadukkaita puheohjelmia, joilla on tiivis yhteys radiota lähellä olevien kansalaisjärjestöjen toimintaan. Radio on saanut tunnustusta omaperäisistä ja laadukkaista puhe- ja musiikkiohjelmistaan mm. liikenne- ja viestintäministeriön tutkimuksessa, joka tehtiin lähes neljänkymmenen suomalaisen paikallisradion ohjelmatuotannosta. Radio Robin Hood sijoittui monipuolisen ohjelmaprofiilin, ohjelmatuotannon sisällön ja paikallisuudeen kriteereillä radioiden kolmen kärkeen.

Houtskari-näyttely Manillan Köysisalissa

TST-radio 09.11.2016

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Houtskarin paikallisarkisto perustettiin 1995. Toiminta aloitettiin skannaamalla vanhoja valokuvia vapaaehtoisvoimin. Kuvat ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta 1900-luvulta. Kuvia on käytetty julkaisuihin ja paikalliseen näyttelyyn. Tämä, ensimmäinen laajempi näyttely tehtiin Turunmaan alueen ja Viron rannikon ruotsalaisalueiden Aiboland-Åboland -yhteistyöprojektissa.

Näyttely on ollut esillä Viron Haapsalussa laajemmassa muodossa. 

Esimerkiksi Aiboland -kuvakudos on Rannarootsi -museon ylpeys, käsityön taidonnäyte, joka kertoo Viron historiaa tuhannen vuoden ajalta. Nyt Aiboland -tapetti oli esillä Turun kaupunginkirjaston 2. kerroksessa.

Näyttelyn Järjestivät: Varsinais-Suomen Viro-keskus Ry, TSL Turku ja Houtskarin paikallisarkisto ja kulttuurikilta.

Houtskarin näyttelyn esittelijöinä toimivat Solveig Sjöberg ja Kirsi Äyräs

TST-radio ke klo.11, sekä su klo.16

Cuba Libre

28.10.2016

CUBA LIBRE -ohjelmalla on jo perinteitä. Sitä on lähetetty melkein tauotta jo vuodesta 1987 ( Radio City - Radio Helsinki - Lähiradio ). Toimittaja Papá Montero tuntee kuubalaisen musiikin verrattoman hyvin. Tunti viikossa on sopiva annos suomalaiseen arkeen, joka ei aina ole niin aurinkoinen ja lämmin. Kuubalainen musiikki tuo arkeen oman tunnehenkäyksensä ja rytmin. ! A gozar y bailar !

Raisiossa tapahtuu

Taisto Laiho 27.10.2016

Raision kirjastossa la 29.10. klo 10.00-16.00 Stars Wars-tapahtuma, su 30.10. klo 15.00 Martinsali Tangon matkassa Tiina Räsänen ja Petri Hervanto, sekä 5-miehinen Tango-orkesteri.

Aulagalleriassa 1-26.11. esillä Margit Hirvosen metalligrafiikkaa. Martinsalissa 1.11. klo 18.00 Spiraaleja, kupurasolkia ja kulkusnappeja - rautakauden naisen ja miehen puku Turun seudulta. Rautakautisesta pukeutumisesta kertomassa Jaana Riikonen ja miehenpuvun valmistanut Helena Honka-Hallila. Kirjastossa 1.11. klo 18.00 FM Marja Hartola kertoo Kekriin liittyvistä perinteistä.

Sanna Mansikan konsertti Great Songs from Great Ladies Martinsalissa 7.11. klo 18.00, mukana myöskin muusikot Seppo Wahl, Erkka ja Okko Makkonen.

Kuva kesän Aulagallerian Tunturien helmet-näyttelystä

Asunnottomien yö

Markku Strengell 25.10.2016

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Turun Kauppatorilla tapahtui Asunnottomien yönä: Asunnottomien yön toritapahtuma alkoi Turun Kauppatorilla ma 17.10. illalla klo 18. Useat järjestöt ja toimijat olivat kerääntyneet Turun Kauppatorille viettämään Asunnottomien yötä. Asunnottomien yön toritapahtumassa tarjoiltiin lämmintä päällepantavaa: takkeja, kenkiä, pipoja, hanskoja ja sukkia jne. Soppatykistä jaettiin hernekeittoa, lämmitettyjä vohveleita ja kahvia, mehua ja makkaraa. Asunnottomien yön toritapahtuma oli useiden toimijoiden yhteinen voimanponnistus. Katosten alla oli mahdollisuus kertoa tarinoitaan kuuntelijoille ja tavata asunnottomien asioista yleensäkin tietoa hakeneille. Pehmeyttä tilaisuuteen toivat Turun Karva – Kaverit ry:n suloiset siliteltävänä olleet koirat ja kissat. Turun kauppatorin ohessa Radio Robin Hoodin toimittaja ehti käymään Yliopistonkadulla Elokolon lämmössä. 

Toimittanut Markku Strengell

Lähetysajat: to 27.10 klo.11.00, su 30.10 klo.16.00, to 3.11 klo.11.00 ja su 6.11 klo.16.00 

 

20.10.2016
18.10.2016
10.10.2016
02.10.2016
29.09.2016
26.09.2016
05.09.2016
24.08.2016
24.08.2016
24.08.2016
X
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Loading