Café Tallinn

19.04.2013

Café Tallinn ohjelma tarjoilee virolaisen musiikin viimeisimmät virtaukset. Viikottaisessa ohjelmassa soivat päivän kappaleet, unohtamatta myöskään eilispäivää. Ohjelman toimittaja on Jari Luukkonen.

Pohjoismaiden joulu - Suomi

DongXiNanPei 21.12.2014
91.5 MHz - Maanantai 21:00

Ohjelmaan kutsuttiin kaksi Suomeen muuttanutta maahanmuuttajaa ja kaksi opiskelijaa. Vieraat kertovat kokemuksistaan suomalaisesta joulusta ja suomalaisen joulupukin kohtamisesta, suomalaisesta joulupöydästä ja perinteistä. Ohjelman lopussa he myös lähettävät jouluterveisiä ystäviensä kanssa suomenkielellä. Ja tietysti myös Joulupukki lähettää hänen perinteiset jouluterveiset. Tänä vuonna Joulupukin haastattelun ovat tehneet DongXiNanPei:n fanit Rovaniemellä Joulupukin pajakylässä.

Ohjelmassa puhutaan mandariinikiinaa.

Pohjoismaiden joulu - Tanska

DongXiNanPei 07.12.2014
91.5 MHz - Maanantai 21:00

Ohjelmaan kutsuttiin Tanskaan Taiwanista muuttaneita maahanmuuttajia. He kertovat millaisia ovat joulun hahmot Tanskassa, tanskalaisista jouluperinteistä ja jouluruuista sekä mielenkiintoisista tavoista. Ohjelman lopussa he myös lähettävät jouluterveisiä ystäviensä kanssa tanskankielellä.

Ohjelmassa puhutaan mandariinikiinaa.

Naisena ja toimittajana Suomessa ja Sudanissa

Naiset ja vähemmistöt Itä-Afrikan mediassa - Women and Minorities in East African Media 29.11.2014

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Ennen sudanilaisnaiset olivat vapaita tekemään mitä ikinä halusivat.

Nyky-Sudanissa naisen osa ei kuitenkaan ole helppo -- etenkään, jos nainen sattuu olemaan toimittaja. Sudanin nykyhallinto tukahduttaa tehokkaasti sananvapauden ja rajoittaa tiukasti naisten elämää. Toimittaja, kirjailija Insaf Abdulaziz Osmanin mielestä ainoa ratkaisu on uusi hallinto, joka kuuntelisi kansalaisiaan ja antaisi heille enemmän vapautta.

Nyt Insaf asuu Oulussa, kirjoittaa novelleja ja opettelee suomea. Vanhassa ja uudessa kotimaassaan hän on kohdannut hyvin erilaisia haasteita, mutta myös mahdollisuuksia.

Living and Writing in Sudan and Finland

Naiset ja vähemmistöt Itä-Afrikan mediassa - Women and Minorities in East African Media 29.11.2014

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Before the current regime, Sudanese women could do whatever they wanted. Nowadays, it is not easy to be a woman in Sudan -- let alone a woman journalist. There is no real freedom of speech, and women face many strict rules and limitations. According to journalist and writer Insaf Abdulaziz Osman, Sudan needs a new government, which would listen to the people's needs and give them more freedom.

Insaf now lives in Oulu, where she writes short stories and learns Finnish. She has faced very different challenges, but also possibilities, in her old and new home countries.

20 vuotta Ruandan kansanmurhasta - jalkapallo rauhanrakentajana

Naiset ja vähemmistöt Itä-Afrikan mediassa - Women and Minorities in East African Media 28.11.2014

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Toisinaan urheilu voi olla avain selviytymiseen ja ihmisoikeuksien kunnioittamiseen. Maajoukkuetason ruandalaisjalkapalloilija Eric Eugène Murangwa selvisi tutsien kansanmurhasta vuonna 1994, koska joukkuetoverit auttoivat häntä. Nyt hän haluaa välittää samanlaista urheiluhenkeä muille Football for Hope, Peace & Unity -järjestönsä kautta.

Jalkapalloa on kuitenkin käytetty myös politiikan pelinappulana ja ristiriitojen kärjistäjänä. Dokumentissa Rwanda, la surface de réparation Eugène palaa maansa jalkapallohistoriaan ja jalkapallon merkitykselliseen rooliin niin poliittisten erimielisyyksien luojana kuin liennyttäjänäkin.

Rwanda Genocide – Overcoming the Evil by Playing Soccer

Naiset ja vähemmistöt Itä-Afrikan mediassa - Women and Minorities in East African Media 28.11.2014

Adobe Flash -soittimesi puuttuu tai on liian vanha. Tiedostoa ei voi soittaa.

Sometimes sports can be a key to survival and human rights. Eric Eugène Murangwa from the Rwandan national soccer team survived the tutsi genocide in 1994 with the help of his teammates. Now he wants to pass on the spirit of sport and unity through his Football for Hope, Peace & Unity organisation.

However, football has also been a political tool of ethnic division in Rwanda. In the documentary film Rwanda, la surface de réparation Eugène covers the history of Rwandan football as a means of reconciliation but also as a source of conflict.

Idän kulttuuri lännen silmin - osa 3

DongXiNanPei 24.11.2014
91.5 MHz - Maanantai 21:00

Tämä on kolmas episodi 'Idän kulttuuri lännen silmin' sarjasta. Ohjelmassa haastatellaan Kööpenhaminassa asuvaa tanskalaista miestä, joka on kiinnostunut kiinalaisesta kulttuurista pienestä asti. Hän kertoo vieraiden kulttuurin kohtamisesta ja kokemuksistaan Kauko-Aasiassa. Pohdimme mitkä ovat kulttuuri- ja käyttäytymiseroja Kauko-maissa ja eroja jotka ovat vaikutaneet eri-maiden yhteiskunnan kehitykseen. Ohjelman lopussa hän kertoo minkä takia Taiwan on hänen suosikkimatkustuskohde, joten hän matkustaa sinne joka vuosi.

Lisätietoja ohjelmasta voi saada DongXiNanPei:n Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/dongxinanpei

Ohjelmassa puhutaan englantia.

Idän kulttuuri lännen silmin - osa 2

DongXiNanPei 17.11.2014
91.5 MHz - Maanantai 21:00

Ohjelmassa haastatellaan Oulusta kotoisin olevaa suomalaista miestä, joka on matkustanut viidessäkymmenessä maassa. Ohjelman alussa vieras esittelee Oulun kaupunkia ja minkälaista elämä on kaamoksen aikana. Hän kertoo kokemuksistaan Aasiassa, aasialaisesta ruoasta, eleistä, sosiaalisista tavoista ja kulttuurieroista. Ohjelman lopussa keskustellaan idän ja lännen menestyksellisestä yhdistymisestä: Tove Janssonin muumitarinoista ja Japanissa tehdyistä Muumi-animaatioelokuvista.

Lisätietoja ohjelmasta DongXiNanPei:n Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/dongxinanpei

Ohjelmassa puhutaan englantia.

Joulutervehdykset 2014

15.11.2014

Mitä olisi joulu ilman joutervehdyksiä ja iki-ihania joululauluja? Radio Robin Hoodissa joulutunnelmiin virittäydytään joulun radiolähetyksissä. Ohjelmien lomassa kuullaan myös radion kuuntelijoiden joulutervehdyksiä.

Tervehdykset lähetetään radiossa ajalla 23.12.-25.12. klo 12:00, 16:00, 19:00 ja 22:00 ja tämän lisäksi myös useamman kerran joulun alla kaiken kaikkiaan 20 esityskertaa.Tervehdykset ovat kuunneltavissa myös Radio Robin Hoodin Internetsivuilla osoitteessa www.radiorobinhood.fi

Äänitämme tervehdyksesi omalla äänelläsi Manillan talossa Radio Robin Hoodissa tai voit lähettää ne myös tekstimuodossa.

Radio Robin Hood ”Joulutervehdys”
Itäinen Rantakatu 64, 20810 TURKU

joulu@radiorobinhood.fi

Puh. (02) 2773666 (ma - pe 11:00-16:00)

Tervehdysten hinta:

 

 

 

Yhteisö – yhdistys:

50 €

 

Yksityinen:

2 €

Tervehdykset voi maksaa tilille:
Turun lähiradioyhdistys ry - OP 571070-225594 ”Joulutervehdys”

Tervehdykset on toimitettava radioon viimeistään keskiviikkona 17.12.2014 klo 15:00 mennessä.

Tervehdyksen kesto saa olla maksimissaan 30 sekuntia.

 

10.11.2014
10.11.2014
10.11.2014
10.11.2014
10.11.2014
04.11.2014
03.11.2014
20.10.2014
16.10.2014
15.10.2014
X
You may login with either your assigned username or your e-mail address.
The password field is case sensitive.
Loading