29-05-2024

Veteraanit ajan tasalla / Metalli 49:n rautainen ruokatunti

27.1.2021

metalli49.jpg

Turun päättäjiltä unohtui laillisuus - hömppähankkeet ja vallan kahmiminen sokaisivat

Turussa paljastui, että kaupunginhallituksen kokoonpano on ollut kuntalain vastainen. Hallitus on tehnyt laittomassa kokoonpanossa mm. uuteen musiikkitaloon ja raitiotiehen liittyviä päätöksiä. Nämä satojen miljoonien eurojen hankkeet eivät tavallisen turkulaisen veronmaksajan arkea helpota, mutta päättäjiä ne kiinnostavat senkin edestä. Taustalla ovat rakennusliikkeiden intressit. Kuntalakia rikkoen hallitus päätti myös pormestarimallista ja vallan keskittämisestä kaupunginhallitukselle itselleen. Nämäkin päätökset tulevat kalliiksi veronmaksajille, kun uusia kovapalkkaisia virkoja ja luottamustehtäviä perustetaan. Samalla kunnallinen demokratia heikkenee, kun valta keskittyy. Hallitus on askaroinut näiden itselleen mieluisten kysymysten parissa niin antaumuksella, että toiminnan laillinen pohja on unohtunut varmistaa. Hallitukselta on unohtunut myös kuntalaisille tärkeisiin palveluihin panostaminen, mm. lasten varhaiskasvatus ja vanhusten hoiva joudutaan järjestämään vuosi vuodelta tiukemmin resurssein. Ihmisille tärkeitä palveluja leikataan ja yksityistetään. Näinkö pahasti valta sokaisee, näinkö helposti perusasiat unohtuvat?

Keskustelemassa Reijo Nylander, Martti Katajainen, Jyrki Yrttiaho, Ahti Kautiainen ja Johannes Yrttiaho.Ti 11.00 ja 16.30, To 12.30, Su 8.50
____________________________________________________________________________________

Veteraanit ajan tasalla / Metalli 49:n rautainen ruokatunti

12.1.2021

metalli49.jpg

Turun hömppähankkeet ja kokoomuksen konkurssipolitiikka

Turun uusi musiikkitalo, ratikka, elämyskeskus, Logomon-silta, sataman yhteisterminaali, Itäharjun kansi... Lukuisat rakennushankkeet nielevät satoja miljoonia veronmaksajien varoja tulevina vuosina, jos ne toteutuvat. Turkulaisten arjen palveluihin ne eivät helpotusta tai parannusta tuo, päinvastoin. Rahat ovat tulevaisuudessa kiinni turhakkeissa. Hankkeet rahoitetaan palveluista leikkaamalla. Tätä politiikkaa kokoomus on ajanut vuosi vuodelta vauhdikkaammin, taloustilanteesta välittämättä. Saadaanko suunta muutettua tulevalla valtuustokaudella vai keskittyykö valta pormestarin ja kansliapäällikön hallitsemassa Turussa entistä tiukemmin kokoomukselle?

Keskustelemassa Martti Katajainen, Jyrki Yrttiaho, Reijo Nylander, Ahti Kautiainen ja Johannes Yrttiaho.Ti 11.00 ja 16.30, To 12.30, Su 8.50
____________________________________________________________________________________

Lännen tiellä

(60 min)

dixietrixie_logo.jpg

Turkulaisen roots rock -yhtye Dixie Trixien ohjelma Lännen tiellä paneutuu western-genreen ja country & western -musiikkiin aina Rio Bravosta Vaarojen maahan. Vuonna 2011 perustetun Dixie Trixien tavoitteena on oman musiikin tuottamisen ja esittämisen ohella mediasisällön tuottaminen ja juurimusiikin tuominen parempaan tietoisuuteen. Ohjelmat ovat kuunneltavissa jälkikäteen myös podcasteina muun muassa Anchorista ja Spotifysta. Uutta sisältöä kahden viikon välein.

Ensimmäinen jakso maanantaina 11.1. klo.16.00, aiheena Westernit ja väkivalta.

Toimittajana Olli Lehtonen

Ma 16.00 ja Ke 10.00
____________________________________________________________________________________

DeltaMike On Air

1.1.2021

deltamikeonairpic.jpg

Eighties post punk and dub from the likes of New Model Army, Adrian Sherwood and others on offer in this week's edition of Deltamike On Air.

Friday at 21.00, Saturday at 20.30, Tuesday at 21.30 and Wednesday at 23.00
____________________________________________________________________________________