21-02-2024

Talviuinnin SM-kisat

30.1.2019

24.01.19_Talviuinti_2.jpg
(avantouimareita Aurajoella)

Talviuinnin 30v. suomenmestaruuskilpailut uidaan Aurajoessa 1.-3.2.2019. Kilpailuareena rakennetaan Vierasvenesataman alueelle. Yleisö pääsee seuraamaan kilpailuja nousevasta katsomosta ja uimareille tuodaan paikan päälle paljuja, joissa voi lämmitellä suorituksen jälkeen. Ilmoittautuneita kilpailijoita on yli 900. Kilpailun järjestää paikallisten avantouintiseurojen Hulluna-avantoon yhteenliittymä yhdessä Suomen Ladun kanssa ja yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.

Haastateltavana tiedottaja Uffe Wikström


Tapahtuman kotisivu

Toimittanut Taisto Laiho
____________________________________________________________________________________

Katoava maa

29.1.2018

28.01.19_teatteri_aarne_ja_helena_3

Alzheimer nostaa esiin avioliitossa vaietut asiat.

Katoavan maan keskiössä on rakkaustarinan lisäksi muistisairaus ja sen vaikutus parisuhteeseen. Päähenkilöt Helena (Marja-Leena Kouki) ja Aarne (Juha Muje) ovat eläneet elämänsä yhdessä, mutta avioliitossa on vaiettuja, selvittämättömiä asioita. Kun Alzheimer tunkeutuu parisuhteeseen, tulee Aarnelle kiire palata menneisiin asioihin.

Näytelmä nähtiin ensimmäisen kerran Kajaanin Kaupunginteatterissa vuonna 2013. Nyt se nähdään ensimmäistä kertaa näytelmän kirjoittajan Satu Rasilan omana ohjauksena.

Rasilan haastattelu:


Työryhmä:
Teksti ja ohjaus: Satu Rasila
Lavastus ja puvustus: Heidi Wikar
Valosuunnittelu: Petri Suominen
Äänisuunnittelu: Tuomas Rissanen
Naamioinnin suunnittelu: Heli Lindholm

Rooleissa: Helenan ja Aarnen rooleissa Marja-Leena Kouki ja Juha Muje. Nuorena Helenana ja Aarnena Miila Virtanen ja Joonas Snellman.

Ensi-ilta 31.1.2019, Turun kaupunginteatteri, pieni näyttämö

Lisätietoja

Toimittanut Taisto Laiho
____________________________________________________________________________________

Lähetyskatkos tiistaina 15.1.

14.1.2019

Lähetyksessä saattaa ilmetä katkoksia klo. 9-14 välisenä aikana. Studion nettiyhteyksiä uusitaan.
____________________________________________________________________________________

Vasarakirveiden aikaan Harkossa 11.1.-20.6.2019

14.1.2019

10.01.19_harkko_1.jpg
(kuvassa Jari Näränen)

Raision museo Harkon arkeologinen näyttely vie vasarakirveiden aikaan. Se esittelee vasarakirveskulttuuria (2800-2300 eKr.), joka oli osa laajalle alueelle Eurooppaa noin 5000 vuotta sitten levinnyttä kulttuuria. Sen syntyyn ja leviämiseen vaikuttivat Mustameren pohjoispuolisilta aroilta saapuneet paimentolaiset

Näyttely tarkastelee vasarakirveskulttuuria uusimpien tutkimustulosten valossa. Esineistö välittää kuvan vasarakirveskulttuurin jälkeensä jättämistä löydöistä. Kulttuuri tunnetaan pääasiassa vasarakirveistä ja keramiikasta. Esineistö on lainattu Suomen kansallismuseon ja Turun museokeskuksen kokoelmista.

Haastattelussa arkeologi Jari Näränen:Toimittanut Taisto Laiho

Vasarakirveiden aikaan -näyttely on esillä Raision kaupungintalolla 11.1.-20.6.2019. Avoinna ti, to, ja pe klo 10-16, ke klo 10-19 ja la-su klo 12-15.
____________________________________________________________________________________

Vasen suora

8.1.2019

VASENSUORA_LI_JAAKKO.jpg

Politiikan vuosi 2019: Sote, Turun kaupungin kasvuohjelma sekä vaalisuma

Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Li Andersson sekä Turun vasemmistoliiton kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jaakko Lindfors analysoivat vuoden ensimmäisessä Vasen suora -podcastissa tulevaa vuotta vasemmiston näkökulmasta.

Valtakunnan tasolla taistellaan vielä pari kuukautta sote-uudistuksen parissa, ja Turussa käydään kevään aikana vääntöä kaupungin kokoomuslaisen johdon ajamasta kasvuohjelmasta, joka tuo mukanaan leikkauksia peruspalveluihin. Samalla valmistaudutaan keväällä käytäviin eduskunta- ja eurovaaleihin.Vasen suora Ti 17.00, To 11.30 ja Su 16.30
____________________________________________________________________________________

Veteraanit ajan tasalla / Metalli 49:n rautainen ruokatunti

7.1.2019

Presidentin uuden vuoden puhe väistelyä

Neljäysin veteraanit puivat tammikuun ohjelmassaan presidentin uuden vuoden puheen sisältöä. Ulko- ja turvallisuuspoliittiset kannanotot loistivat poissaolollaan. Suomalaisten enemmistö vastustaa Nato-jäsenyyttä, mutta presidentti väisti teeman. Myöskään Sipilän hallituksen rajuja leikkauksia ja kansalaisten arkielämän ja hyvinvoinnin heikentymistä niiden seurauksena ei kommentoitu. Mistä puhe siis kertoi?Keskustelemassa Ensio Laine, Martti Katajainen, Ahti Kautiainen ja Reijo Nylander.

Ti 11.00 ja 16.30, To 12.30, Su 8.50
____________________________________________________________________________________