29-05-2024

KLIKKAA ARKISTOHAKEMISTOON >>>

Marraskuu 2018 tiedostot:

DeltaMike OnAir

23.11.2018

IMG_20181107_111932

The Beatles double white album is this week's theme on Deltamike OnAir. We turn the spotlight on this album, which was released exactly 50 years ago. David Mawby plays tracks from this 'back to basics' release for the fab four and also spins some rare versions and outtakes.

Pe 21.00, La 20.30, Ma 15.30, Ti 21.30
____________________________________________________________________________________

Vasen suora

21.11.2018

IMG_20181120_153656.jpg

Turun leikkuribudjetti vasemmiston hampaissa - kokoomuslainen taloudenhoito katastrofi

Turun kaupungin taloudenhoitoa on jo yli kymmenen vuotta vetänyt kokoomuslainen kaupunginjohtaja - tarjolla talouskuria, leikkauksia ja palveluiden yksityistämistä. Joka vuosi näyttää huonolta ja leikataan palveluita, mutta seuraavana vuonna tilanne onkin vielä heikompi ja velkaa enemmän. Näissä merkeissä hyväksyttiin Turun 2019 budjettikin marraskuun alkupuolella. Vaikka Turussa puhutaan positiivisesta rakennemuutoksesta ja talouskasvusta, leikkauslinja kiristyy. Velkaraha ja palveluilta viedyt miljoonat halutaan sijoittaa tavallisten turkulaisten kannalta täysin turhiin rakennushankkeisiin logomonsiltoihin ja funikulaareihin.

Vasemmistoliitto on ajanut suunnanmuutosta talouskurin vaurioittamien palveluiden korjaamiseksi ja yksityistämisen lopettamiseksi. Näin hyvinvointi lisääntyy ja rahaakin lopulta säästyy. Rahan haaskaaminen ja kaupungin velkaannuttaminen turhilla "vetovoimahankkeilla" on vastuutonta. Tolkun rakentamisella saadaan säästöjä. Vasemmistoliitto esitti, että vanhustenhoidon ja lasten varhaiskasvatuksen henkilökunnan palkkoja on korotettava, jotta henkilöstöpula voitetaan ja palvelut saadaan toimimaan. Päivähoidon yksityistäminen tulee lopettaa. Toisen asteen koulutuksen kurittamiselle on pantava stoppi ja kustannettava nuorille maksuttomat oppimateriaalit, kuten Helsinki on päättänyt tehdä. Pitkäaikaistyöttömyyden nujertamiseksi tarvitaan lisää panostuksia työllistämiseen.Keskustelemassa Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutetut Riikka Oksanen, Mervi Uusitalo ja Johannes Yrttiaho.

Vasen suora Ti 17.00, To 11.30 ja Su 16.30
____________________________________________________________________________________

TST-Radio

21.11.2018

tietotupa

Työtä - Sosiaalisuutta - Terveyttä

TST-Radion/Kameran tuottamassa haastattelusarjassa esittelemme jäsentoimintaryhmiä ja niiden vetäjiä. Ensimmäisenä haastateltavana on Tietotuvan vetäjä Kari Rindell. Kari toimii myös Paavarotti- mökin "isännöitsijänä". Virkistys- ja lomakohde on vuokrattavissa jäsenille.

KariRindell1

KariRindell3

Kuuntele:


Toimitus: TST-radio/ajankohtaisohjelmat

Kuvat: tstkuvaajat@gmail.com, tstkuvaajat14@gmail.com
ja tstry.fi/tiedotus

____________________________________________________________________________________

Veteraanit ajan tasalla / Metalli 49:n rautainen ruokatunti

21.11.2018

Irtisanomislaki ja kiihtyvä asevarustelu

Työmarkkinasyksyä kuumensi kiista irtisanomislaista. SAK:n johdolla hyväksyttiin lopulta Sipilän esittämä lakiversio, jossa irtisanomistilanteessa yrityksen koko otetaan jatkossa huomioon. Asiantuntijoiden mukaan irtisanominen helpottuu nykyisestä, vaikka selkeät työntekijämääriä koskevat rajat laista pois jäisivätkin. Veteraanit arvioivat tilannetta marraskuun ohjelmassaan. Kentällä oli valmius pitää tiukempikin linja kuin mihin ay-liikkeen johto nyt taipui.

Keskustelussa ovat myös Suomen tosiasiallisen sotilaallisen Nato-liittosuhteen syveneminen ja asevarusteluun kuluvat miljardit, jotka ovat pois ihmisten sosiaaliturvasta ja palveluista. Suomen sotilasbudjetti on kasvussa suurten asehankintojen, kuten monitoimihävittäjien myötä.Keskustelemassa Ensio Laine, Arto Leino, Ahti Kautiainen ja Johannes Yrttiaho.
____________________________________________________________________________________

Väkivallan vastainen viikko

21.11.2018

Väkivallanvastainenviikko4-1.jpg
____________________________________________________________________________________

Sibelius, kuolematon

8.11.2018

02.11.2018Sibelius3.jpg

Sibelius, kuolematon on musiikillinen pienoisnäytelmä jossa pureudutaan Sibeliuksen taipaleen kohokohtiin ja luodaan katseita lähemmäksi taiteilijan identiteettiin, sekä tutkitaan luovuuden väkevää problematiikkaa arjen keskellä. Näytelmä saa ensi-iltansa Sibelius-museossa ti 20.11.

Haastattelussa Sibelius-museon johtaja Inger Jakobsson-Wärn, sekä näytelmän ohjaaja Mikko Rantanen.Lisätietoja

Toimittanut Taisto Laiho
____________________________________________________________________________________

Vasen suora

6.11.2018

IMG_20181105_095755.jpg

Lähiöt ja kuntalaisten lähipalvelut vaakalaudalla!

Turun Vasemmistoliiton puheenjohtaja Jaakko Lindfors ja kaupunginvaltuutetut Pirjo Rinne sekä Alpo Lähteenmäki pureutuvat tulevana maanantaina (12.11.) tehtävään Turun talousarviopäätökseen. Kritiikkiä saavat erityisesti kaupunginjohtaja Minna Arven (kok.) esittämät leikkaukset terveydenhuoltoon ja koulutukseen. Asiakasmaksuja nostamalla ja lähiöt unohtamalla ei Turkua kehitetä keskellä kovinta nousukautta.

Ohjelmassa esitellään Vasemmistoliiton reilu ja realistinen vaihtoehto, jossa parannetaan kuntalaisten elintärkeitä lähipalveluja sen sijaan, että rahaa lapioitaisiin niin kutsuttuihin kokoomuslaisiin elinvoimainvestointeihin ja kermaa kuorivaan yksityistämiseenVasen suora Ti 17.00, To 11.30 ja Su 16.30
____________________________________________________________________________________

DeltaMike On Air

2.11.2018

IMG_20181102_105346.jpg

This week's programme focuses on the music of British songwriter and vocalist Graham Nash. Back in the sixties, Nash was a member of the popular Manchester band, The Hollies who hit the charts with their happy-go-lucky joyful pop songs. Nash, however, was a rebel and teamed up with Dave Crosby and Stephen Stills in California to produce an album of songs that reflected the spirit of their hedonistic hippy days. Since 1971, Graham Nash has pursued a star-studded solo career right to this day.

Deltamike On Air, hosted by David Mawby, presents examples of Graham Nash's songwriting and vocal talents from a repertoire spanning over four decades.

Pe 21.00, La 20.30, Ma 16.00, Ti 21.30
____________________________________________________________________________________

TUTO Hockeyn kuulumisia

2.11.2018

01.11.2018TUTOjanneaarojamiika2.jpg
(kuvassa Janne Tikkaoja, Aaro Löyttymäki ja Miika Elomo)

TUTOn uusi viestintäpäällikkö Janne Tikkaoja on toiminut tehtävässään nyt kuukauden verran. Seuraavassa haastattelussa Janne kertoo vähän taustoistaan. Myös päävalmentaja Miika Elomo saa puheenvuoron.

Seuraava ottelu on Kupittaalla tänään perjantaina 2.11. klo. 18.30. Vastustajana RoKi Rovanniemeltä. Illan ottelussa on mukana myös maailmanluokan pelimies Kurtis McLean.Toimittanut Taisto Laiho