21-02-2024

KLIKKAA ARKISTOHAKEMISTOON >>>

Kesäkuu 2018:

Vasen suora

26.6.2018

vasensuora26.6.2018.jpg

Miten Turussa toteutuu ympäristön etu?

Miten Turussa toteutuu ympäristön etu nykymuotoisessa päätöksentekokulttuurissa? Virkamiesten rooli on kasvanut, nykyään heidän tekemänsä pohjaesitykset jäävät usein voimaan. Turussa ulkoistettiin ympäristölupien myöntäminen viranhaltijoille vuodenvaihteessa rakennus- ja lupalautakunnassa, Suomen eduskunta ratifioi EUn ja Kanadan välisen vapaakauppasopimuksen CETAn 16.5.2018.

Miten nämä ratkaisut näkyvät ympäristölupien myöntämisessä jatkossa? Mikä on mahdollisen maakuntauudistuksen rooli ympäristöhallinnon osalta? Entä mitä turkulaiset tietävät CETAn hyväksymisestä ja sen vaikutuksista ympäristön kannalta? Näistä teemoista ovat keskustelemassa maakuntavaaliehdokas, Turun rakennus- ja lupalautakunnan jäsen, Suomen Attacin puheenjohtaja ja Suomen kemikaalilainsäädäntöä valmistelevan kemikaalineuvottelukunnan varajäsen Eva-Liisa Raekallio sekä Suomen Luonnonsuojeluliiton hallituksen jäsen ja tekninen neuvonantaja, Hallintovahdit ryn puheenjohtajana toimiva ympäristölupien asiantuntija Pertti Sundqvist.Vasen suora ti 17.00, to 11.30 ja su 16.30


Vasen suora

13.6.2018

Arvokkaat sote-kiinteistöt sijoittajille talouskurin nimissä?

Turun kokoomusjohto ajaa tukipuolueidensa kanssa läpi uusliberalistista talouskuriohjelmaa ns. kasvusopimusta. Siitä on tulossa Turku-sopimuksen korvaaja. Veronmaksajien varoilla vuosikymmenten aikana rakennetut kaupungin omistamat kiinteistöt menevät myyntiin, palveluista leikataan, yksityistäminen laajenee ja asiakasmaksut nousevat.

Millaiselta Turun politiikan syvät virrat näyttävät nyt, kun uudella kaupunginvaltuustolla on takanaan ensimmäinen vuotensa? Keskustelemassa kaupunginhallituksen jäsen Johannes Yrttiaho ja tarkastuslautakunnan jäsen Elias Laitinen.Vasen suora ti 17.00, to 11.30 ja su 16.30

Veteraanit ajan tasalla / Metalli 49:n rautainen ruokatunti

4.6.2018

Harmaa talous, sote ja hävittäjähankinta

Kesäkuun ohjelmassa neljäysin veteraanit keskustelevat harmaasta taloudesta, jonka vuoksi verotuloja jää valtiolta saamatta miljardeja euroja. Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnan lopullinen romuttaminen ja samaan aikaan käynnistyvän uuden ydinvoimalatyömaan myötä massiivinen ulkomaisen työvoiman hyödyntäminen on taas Suomessa käynnistymässä.

Veteraanit arvioivat myös soteuudistuksen tilannetta. Suuri kaaos odottaa. Erityisesti vanhustenhuolto jää vaikeaan asemaan, suurten yritysten saalistuksen armoille.

Ohjelman lopuksi ruoditaan Suomen hallituksen aikeita hävittäjähankinnoissa. Suomessa on menossa koko poliittisen kentän sitouttaminen miljardien hävittäjäostoihin. Hanke etenee alimitoitetuilla kustannusarvioilla. Kanadan hallitus sen sijaan pani hiljattain omat hankintansa jäihin, koska uusien hävittäjien teknologiset riskit ja hinta ovat nousemassa valtaviksi.Keskustelemassa Martti Katajainen, Ensio Laine, Seppo Tuomisto ja Jyrki Yrttiaho.